JAG KAN CYKLA

JAG KAN CYKLA

Vi på FUB Stockholm är oerhört glada att Arvsfonden stödjer oss i vår strävan att barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning ska få leva ett liv som andra.

Med Jag Kan Cykla vill vi i FUB Stockholm med rörelseglädje erbjuda möjligheten till att lära sig cykla tvåhjuling och att få uppleva frihetskänslan av att susa fram på cykel.

Cykling ses som en vardaglig fysisk funktionsförmåga för de flesta, men för barn och unga med intelektuell funktionsnedsättning är denna grundläggande färdighet inte någon självklarhet.

Projektet syftar till att testa och utveckla en metod som under många år använts i USA. I forskningsprojektet "loose the training wheels" initierade Dr. Richard E Klein, University of Illinois, redan under 1980-talet en metod för att lära barn med intelektuell funktionsnedsättning att cykla tvåhjuling.

Jag Kan Cykla vill etablera relevanta samarbeten med organisationer, skolor, finansiärer och andra aktörer som kan bidra med kompetens, utrustning och förvaltning av metoden. Målet är att undersöka formerna för en kursverksamhet och utveckla teknisk kompetens kring anpassningar av cyklar.

Vi erbjuder cykelläger såväl under sportlov, påsklov som sommarlov. Kontakta projektledare Bengt Lyngbäck för mer information och anmälan till lägren: bengt@fubstockholm.se.

Filmer - Jag Kan Cykla

Få Vårt Nyhetsbrev

FUB Stockholm
E-post:

Namn:

Copyright FUB Stockholm | Ring oss: 08-600 16 74 | Epost: info@fubstockholm.se | Hemsida av AndyMedia | Login