Medlemsrådgivning

FUB Stockholm erbjuder rådgivning till föräldrar, syskon och andra anhöriga till personer med utvecklingsstörning.

Kontakt med rådgivaren kan vara särskilt värdefullt för nyblivna föräldrar som just fått veta att de fått ett annorlunda barn. Medlemsrådgivaren kan även vara till god hjälp när familjen står inför förändringar i livet, börja i förskola, i skolan eller på korttidsboende. Eller förbereda sitt liv som vuxen och flytta hemifrån.

Rådgivaren är själv närstående till en person med utvecklingsstörning. Rådgivaren behöver inte vara varken jurist eller socialarbetare men är en utbildad och erfaren medmänniska. Rådgivaren genomgår kontinuerligt uppföljande utbildningar inom FUB.

Medlemsrådgivaren har lämnat en skriftlig försäkran om tystnadsplikt.

Föreningens medlemsrådgivare:

Simon Ilhammar, tel: 0737 75 41 01 (söndagar mellan 18-21, övrig tid går det bra att lämna ett meddelande) eller mail: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den . Simon kan vägleda även i juridiska frågor.

Ulla Reiman, tel: 0707 74 43 39.

Kansli:

Elisabeth Langran, tel 08-600 16 74 (måndagar kl 9-16) eller mail: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den . Elisabeth är ombudsman och utbildad jurist med kunskap i LSS-frågor.

Du är också välkommen att kontakta Stefan Fagerström på FUB Stockholms kansli, tel: 600 16 74 eller mail: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den , vardagar mellan kl. 09.00-16.00. Stefan är rättsombud inom FUB och har flerårig erfarenhet av frågor rörande stöd till personer med utvecklingsstörning.

 
Besök Riksförbundets hemsida

Följ med vad som är aktuellt!

Ett lite enklare sätt!
Kontakt