ÖVRIGA FUB-AKTIVITETER

Öppet hus, Temakväll om god man, Skansendagen och Studiecirklar

ÖPPET HUS INFÖR VAL AV SKOLA 2020

Ska ditt barn börja i skolan eller byta skola under 2020? Tycker du att det är svårt att välja skola?

Utbildningsförvaltningen, FUB Stockholm, Autism & Aspergerföreningen i Stockholms län och Svenska Downföreningen bjuder in till ett Öppet Hus där vårdnadshavare/närstående har möjlighet att prata med och jämföra grundskolor och grundsärskolor i Stockholm. Alla skolor kommer att få varsitt bord där de kan visa upp material och svara på frågor.

I år har hela 23 skolor anmält sig och du kan se vilka dessa är här!

Kvällen inleds med att Ulla Ronkainen från Utbildningsförvaltningen kort går igenom hur mottagande av elever i grundsärskolan går till. Fikaservering kommer att finnas.

Information

Tid: Tisdag 5 november 2019 kl 18.00-20.00
Plats: Södermalmsskolans ljushall, Timmermansgatan 21, t-bana Mariatorget
Kontakt: Stefan Fagerström (FUB Stockholm, info@fubstockholm.se, tel: 600 16 74), Ulla Ronkainen (Utbildningsförvaltningen, ulla.ronkainen@stockholm.se), Marita Skoog Jacobson (Autism & Aspergerföreningen, info@autismstockholm.org, tel: 612 71 72) eller Petra Öhult (Svenska Downföreningen, stockholm@svenskadownforeningen.se)

Ingen anmälan behövs!

TEMAKVÄLL OM GOD MAN

Under 2019 kommer god man/ställföreträdare vara ett prioriterat arbete för FUB. Vi kommer att utreda ställföreträdarskap utifrån ett FUB-perspektiv. Under året kommer 5 temakvällar med tema god man/ställföreträdare anordnas på 5 orter.

Syftet med temakvällarna är att samla in FUB-medlemmars erfarenheter. Vi kommer dela upp oss i olika diskussionsgrupper – de som har erfarenhet av att vara god man eller förvaltare, de som är anhöriga och de som själva har god man eller förvaltare.  Det vi lär oss från temakvällarna ska bli en rapport som ska vara klar i början av år 2020.

Information

Tid: Tisdag 5 november 2019 kl 18.00-20.30. Kaffe/te och en matig macka serveras från 17.30
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41
Anmälan: Se Riks FUB:s hemsida. Sista anmälningsdag är den 21 oktober.

Temakvällen kostar inget för medlemmar i FUB. Matig macka ingår. Resor och eventuell övernattning ingår däremot inte.

Få Vårt Medlemsbrev

Copyright FUB Stockholm | Ring oss: 08-600 16 74 | Epost: info@fubstockholm.se | Hemsida av AndyMedia | Login